Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ


Τις προεκλογικές του διαθέσεις έδειξε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Τάσος Παπαδόπουλος .
Ο κύριος πρόεδρος μετά την πτώση των ποσοστών του, προχώρησε σε κοινωνικές-χρηματικές παροχές, ως δώρο Χριστουγέννων στον Κυπριακό λαό.
Φαίνεται νόμισε πως...οι Κύπριοι πολίτες τρώνε κουτόχορτο !
Ξέχασε τις διακηρύξεις των αντιπροσώπων του τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε σε άλλες παραχωρήσεις μέχρι το 2008, λόγω απαγόρευσης της Ευρωπαικής Ένωσης !
Το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ δεν έχασαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν την κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, για πολιτικές και προεκλογικές σκοπιμότητες.
Προσωπικά, η πράξη του προέδρου, ως αρχή, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Απο τη στιγμή που η κυβέρνηση διαθέτει αρκετά χρήματα για να βοηθήσει τον φτωχό πληθυσμό της Κύπρου, τους πολύτεκνους και τους συνταξιούχους, τότε ας το κάνει και με το παραπάνω. Όμως γιατί η κυβέρνηση 1 μήνα πρίν διεμήνυε πως δεν είναι σε θέση να δώσει παροχές λόγω απαγόρευσης απο την Ε.Ε ; Αυτό είναι που παραξενεύει...
Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να προβληματιστεί και για την αντίδραση των εκλογικών επιτελείων των δύο άλλων υποψηφίων. Κατ'αρχάς, γιατί το ΔΗΣΥ μιλά για προεκλογικές σκοπιμότητες, απο την στιγμή που δεν επέδειξε αξιόλογο δράση τα τελευταία 4 χρόνια, με εξαίρεση τους τελευταίους 3 μήνες ; Και γιατί το ΑΚΕΛ μετά απο τρισήμιση χρόνια συγκυβέρνησης, διαχώρισε τις θέσεις του απο την κυβέρνηση, χωρίς να σταματήσει λεπτό να κατηγορεί την κυβέρνηση ;
Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω τις ανησυχίες και προβληματισμούς μου για την επομένη μέρα της εκλογής προέδρου. Το 2008 είναι κρίσιμη χρονιά για την Κύπρο, αφού η πίεση για αποδοχή λύσης, βασισμένης στην Διζωνική Δικονοτική Ομοσπονδία, θα είναι αφόρητη. Οι συνθήκες μας επιβάλλουν να είμαστε όλοι ανεξαιρέτως ενωμένοι. Όλοι ! Είτε είμαστε δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε κεντρώοι. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε οτι ο διχασμός μεταξύ μας δεν οδηγεί πουθενά και βολεύει μόνο τον εχθρό. Πρέπει τα κόμματα απο κοινού, να αποφασίσουν οτι η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε, είναι αυτή της πολιτικής ενότητας, και η οποία θα διεκδικεί τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού της χώρας μας.
Γιατί όπως είπε και ο ένδοξος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης :
«'Eλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός»

Δεν υπάρχουν σχόλια: