Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Ελλάδα μας πρόδωσε το 1974. Και όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιούν αυτή την συγκεκριμένη άποψη για να αποδείξουν πως η Κύπρος δεν είναι Ελληνική.
Κατ’ αρχάς η Κύπρος, είτε μερικοί το θέλουν είτε όχι, είναι Ελληνική και αυτό αποδεικνύεται από τα χιλιάδες αρχαία μνημεία, ευρήματα κ.τ.λ.
Επίσης, η γλώσσα η οποία μιλάμε είναι η Ελληνική με ορισμένες διαφορές στην διάλεκτο ( κυπριακή ). Διάλεκτοι όμως υπάρχουν πολλές. Η κρητική, η ροδίτικη κ.τ.λ. Ή μήπως η Κρήτη και η Ρόδος δεν είναι περιοχές της Ελλάδας ;
Όλα αυτά είναι γνωστά για κάποιον που γνωρίζει έστω και λίγη ιστορία, για αυτό και δεν πρόκειται να σχολιάσω περισσότερο για την Ελληνικότητα της Κύπρου.
Σκοπός μου είναι να καταγγείλω μια μεγάλη αντίφαση.
Κάθε χρόνο στις 17 του Νιόβρη, χιλιάδες νέοι, τόσο σε Ελλάδα τόσο και σε Κύπρο, διαδηλώνουν κατά της δικτατορικής και φασιστικής αμερικανοελεγχόμενης χούντας, τιμώντας έτσι τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
Οι ίδιοι νέοι, είναι αυτοί που κατηγορούν την χούντα για το πραξικόπημα στην Κύπρο και ακολούθως την Ελλάδα ότι πρόδωσε την Κύπρο.
Εν μέρει έχουν δίκαιο και συμφωνώ μαζί τους, ότι δηλαδή η χούντα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το αιματηρό πραξικόπημα στην Κύπρο. Και πάντα τιμούσα και θα συνεχίσω να τιμώ τον κάθε Έλληνα που πέθανε για την ελευθερία, αγωνιζόμενος εναντίον του δικτατορικού χουντικού καθεστώτος.
Και ρωτώ αυτούς που κατηγορούν την Ελλάδα ότι πρόδωσε την πολυβασανισμένη Κύπρο μας.
Ποια Ελλάδα μας πρόδωσε ;
Η αγωνιζόμενη Ελλάς που, το 1974, βρισκόταν στα εξόριστα νησιά και στις φυλακές ή τα συνθήματα και ο πατριωτισμός που προέβαλε το καθεστώς ενθουσιάζοντας έτσι τους εθνικά προβληματισμένους ;
Η αγωνιζόμενη Ελλάς βρισκόταν στις διαδηλώσεις κατά του φασιστικού καθεστώτος και στα πολυτεχνεία. Αυτή μας πρόδωσε ;
Η Ελλάς λοιπόν δεν πρόδωσε την Κύπρο. Αυτή που πρόδωσε την Κύπρο, ήταν η δικτατορική τότε κυβέρνηση της Ελλάδας. Η χούντα και όχι ο αγωνιζόμενος Ελληνικός λαός.
Δυστυχώς, για πολιτικούς κυρίως λόγους, πολλοί φάσκουν και αντιφάσκουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: