Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Η "φιλική" διεθνής κοινότητα και ο "αδελφός" Ταλάτ

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ'αρχάς σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου και την νίκη σου έναντι στον δεύτερο υποψήφιο, κύριο Κασουλίδη.
Μπορεί να μην στηρίξαμε την υποψηφιότητά σου ( για πολλούς και διάφορους λόγους ), όμως το Κυπριακό βρίσκεται στην πιο δύσκολή του φάση και χρέος μας είναι να είμαστε ενωμένοι, αριστεροί-δεξιοί-κεντρώοι και ανεξάρτητοι οποιασδήποτε ιδεολογίας.
Κύριε πρόεδρε, ελπίζουμε η νέα πενταετία να φέρει οτι καλύτερο για το μικρό νησί μας.
Σ'αυτή την πενταετία, θα μας βρείς μπροστά σου. Θα σε επευφημήσουμε για τις σωστές σου ενέργειες ( που εύχομαι να είναι πολλές ), αλλά δεν θα διστάσουμε επίσης να σε κατηγορήσουμε, να σε επικρίνουμε για τις λανθασμένες σου κινήσεις και ενέργειες. Εξάλλου δημοκρατία έχουμε !
Κάνουμε λοιπόν την αρχή...
Σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2008, δέχτηκες πολλές επισκέψεις απο ξένους αξιωματούχους, οι οποίοι σε συγχάρηκαν για την εκλογή σου και σε κάλεσαν για συζήτηση στην πατρίδα τους, ένας εξ'αυτών και ο Τόνυ Μπλέρ.
Εκτός αυτού, δεκτήκατε τηλεφώνημα απο τον ψευδοπρωθυπουργό της παράνομης ΤΔΒΚ κύριο Ταλάτ, ο οποίος επίσης σας συνεχάρηκε για το ύπατο αξίωμα της δημοκρατίας.
Κύριε Χριστόφια, όλες αυτές οι κολακείες δεν επιδεικνύουν φιλία προς το πρόσωπό σας. Μάλλον, ίσως, το αντίθετο.
Εάν ανατρέξετε πίσω στο παρελθόν, θα διαπιστώσετε πως οι ξένοι - στην σημερινή καθομιλουμένη "διεθνής κοινότης" - πάντα επιβουλεύονταν το μέλλον της Κύπρου.
Πάντοτε, απο το 60 και μετά παρουσιάζονταν σαν φίλοι, φίλοι όμως καιροσκόποι, φίλοι που χτυπάνε πισώπλατα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά συμφέροντά τους.
Και πολλές ήταν οι φορές που χύθηκε αίμα, αίμα αθώων στον βωμό του συμφέροντος των "μεγάλων", των δήθεν φίλων και συμμάχων, των "αγγλοαμερικανών" .
Μην νομίζετε κύριε πρόεδρε οτι μία νέα καταστροφή είναι μακριά.
Οι δόλιοι και κερδοσκόποι Αγγλοαμερικανοί ξαναδοκίμασαν να αφελληνίσουν την Κύπρο μας το 2004 μέσω του σχεδίου Ανάν.
Και δεν θα ξαναδιστάσουν να το κάνουν όταν τους δοθεί η ευκαιρία.
Μόνο που αυτό θα γίνει με ύπουλο τρόπο. Στο όνομα της δήθεν φιλίας και για την αποτροπή της διχοτόμησης.
Προσοχή λοιπόν κύριε πρόεδρε !
Ναι, θέλουμε λύση και το είπαμε πολλές φορές, αλλά λύση δίκαιη και λειτουργική. Λύση που θα εξασφαλίζει τόσο τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, τόσο και τα δικά μας.
Στην περίπτωση όμως που οι ξένοι για ακόμα μια φορά δεν το επιτρέψουν, εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαιά μας και όχι να δεχτούμε μία μή λειτουργική λύση μόνο και μόνο ως ένδειξη καλής θελήσεως στην διεθνή κοινότητα.
Επίσης κύριε Χριστόφια, ο "αδελφός" Ταλάτ με τα συγχαρητήριά του, προσπαθεί απλά να σας καλοπιάσει με μόνο σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Άγκυρας.
Μόνο ένας πολιτικά "ανάπηρος" δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει.
Κύριε πρόεδρε καιρός είναι να δείτε και να συνειδητοποιήσετε την πραγματικότητα.
Άλλο πράμα η πραγματικότητα και άλλο το τι θέλετε και το τι σας συμφέρει να βλέπετε.
Γιατί η ιστορία διδάσκει πως λαοί που παράβλεψαν την πραγματικότητα -για πολλούς και διάφορους λόγους π.χ συμφέροντα, φόβος, αφέλεια- έχουν υποστεί φοβερές καταστροφές !
Και δυστυχώς ο λαός μας είναι ένας απο αυτούς και βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Στο χέρι σου και στον λαό είναι να ανατραπούν τα εις βάρος μας δεδομένα.
Καλή θητεία λοιπόν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: