Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Απαγκίστρωση απο τις συμφωνίες "Υψηλού Επιπέδου"


Η μέχρι τώρα πολιτική της δικής μας πλευράς όσο αφορά το Κυπριακό παραμένει, δυστυχώς, εδώ και 30 χρόνια η ίδια.
Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ήθελε ο Μακάριος, διζωνική δικοινοτική ήθελαν και θέλουν όλες οι μετέπειτα και τώρα πολιτικές ηγεσίες.
Δυστυχώς όμως, ενώ πάντα μας "πιέζει ο χρόνος", το Κυπριακό παραμένει άλυτο εδώ και 33 χρόνια.
Ο νύν πρόεδρος παρουσιάζει την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως ιδανική λύση για την δική μας πλευρά, άσχετα αν το περιεχόμενο της συγκεκριμένης λύσης είναι καλό ή κακό.
Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό ! Εκμεταλλευόμενοι το συναίσθημα του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός πολίτη που έζησε πόλεμο και προσφυγιά, απειλούν οτι ο χρόνος "εργάζεται εις βάρος μας" και οτι η διχοτόμηση βρίσκεται στο κατώφλι.
Κατ'αρχάς ακελικοί σύντροφοι, η Κύπρος είναι ντε φάκτο διχοτομημένη απο το 1974.
Μήπως αποχώρησε ο κατοχικός στρατός και δεν το γνωρίζω ;
Μήπως σταματήσαμε να δείχνουμε διαβατήρια όποτε θέλουμε να μεταβούμε στην κατεχόμενη γή μας ;
Η "αυτοκρατορία" ( Αμερική-Αγγλία ) δεν έχει σταματήσει λεπτό να απειλεί για οριστικοποίηση της διχοτόμησης, στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.
Συνεχίζει να απειλεί εδώ και 30 χρόνια, όμως ντε γιούρε διχοτόμηση δεν έχει γίνει και αμφιβάλλω εάν ποτέ θα γίνει.
Εάν η διχοτόμηση εξυπηρετούσε τα ξένα συμφέροντα, δεν θα είχε επιτευχθεί ;
Γιατί λοιπόν πέφτουμε θύματα της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, παραπλανώντας έτσι όχι μόνο τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και τον κάθε Κύπριο πρόσφυγα...
Επίσης, με το να δείχνουμε στην ψευδο-Τουρκοκυπριακή ηγεσία οτι φοβόμαστε την διχοτόμηση, άθελά μας συντελούμε στην αδιαλλαξία της, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα νέες παραχωρήσεις και άλλα προβλήματα στις συνομιλίες.
Ας δεχτούμε και όμως την εκδοχή των σύντροφων ακελικών.
Η διχοτόμηση βρίσκεται στο κατώφλι μας και όχι μόνο ! Μας κτυπά και την πόρτα !
Με αυτή την λογική όμως αγαπητοί σύντροφοι, κινδυνεύουμε να δεχτούμε οποιανδήποτε λύση βασισμένη στην Δ.Δ.Ο προκειμένου να αποφύγουμε την "τεράστια" απειλή της διχοτόμησης ( όπως το 2004 μας προπαγάνδιζαν με το σχέδιο Αναν - δεν έλειψαν μάλιστα και οι απειλές για "Μικρασιατική καταστροφή" ).
Ας σκεφτούμε λοιπόν τι προτιμάμε, μια λύση που εξασφαλίζει τα συμφέροντα του Έλληνα της Κύπρου ή μια λύση που θα υπονομεύει όχι μόνο τα συμφέροντά του αλλά και την ίδια του την ύπαρξη, στην ίδια του την χώρα ;
Προτιμάμε μια λύση που θα προστατεύει τον πολύπαθο Ελληνισμό μας ( έστω και του μισού μας νησιού ) ή μια λύση που θα τον εξουδετερώνει αργά και αθόρυβα ;
Τα λεγόμενά μου δεν φανερώνουν καθόλου μα καθόλου οτι η επιδιωκόμενη, απο την πλευρά μας, λύση πρέπει να είναι η διχοτόμηση.
Η πλευρά μας, πρέπει να επιδιώξει απαγκίστρωση απο τις δήθεν συμφωνίες υψηλού επιπέδου !
Κάποιοι θα βγούν και θα πούν πως αυτό δεν είναι δυνατόν, αφού επιστρέφουμε πίσω 30 χρόνια και ότι είναι επικίνδυνο κ.τ.λ
Βαρέθηκα να ακούω την ίδια αηδία, απο τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς !
Τριάντα χρόνια πέρασαν και το Κυπριακό παραμένει άλυτο !
Οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν ένα συμβόλαιο δεν βασίζεται στην αρχή του δικαίου, τότε θεωρείται άδικο και άκυρο, σαν να μην υπήρξε ποτέ.
Άρα έχουμε κάθε δικαίωμα ( που καταντήσαμε, να θεωρούμε "δικαίωμα" την επιδίωξη των δικαίων μας ) να απαγκιστρωθούμε απο τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, αφού καταπατούν στοιχειώδη αρχές και αξίες της Ευρωπαικής Ένωσης, ενώ παράλληλα αντί για συμφιλίωση σπείρουν μίσος και διχόνοια !
Ο κάθε Έλληνας της Κύπρου έχει χρέος να διαμαρτυρηθεί για την στρατηγική και πολιτική που ασκούν σήμερα τα περισσότερα κόμματα, όχι μόνο το Ακέλ, και να φωνάξει για ακόμα μια φορά ένα δυνατό και βροντερό "ΟΧΙ".
ΟΧΙ σε λύση ρατσιστική !
ΟΧΙ σε λύση που εξισώνει την μειονότητα με την πλειοψηφία ( το Ακέλ αποκαλεί τους Τουρκοκυπρίους "κοινότητα" και όχι "μειονότητα" !!! ) !
ΟΧΙ σε λύση που υπονομεύει τον Ελληνισμό της Κύπρου !
Και αυτό πρέπει να το πράξει πρίν να είναι αργά !
Γιατί πολύ φοβάμαι πως το σχέδιο Ανάν δεν είναι νεκρό, ούτε κοιμάται...και πώς την επόμενη φορά ίσως δεν δοθεί στον λαό το δικαίωμα να ψηφίσει το μέλλον του μέσω ενός νέου δημοψηφίσματος .



Δεν υπάρχουν σχόλια: