Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Απειλεί για παρά-λύση ο Γλαύκος Κληρίδης εντός του 2009


Για ακόμη μια φορά το “εθνικό - πατριωτικό” κόμμα της Κύπρου έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις όσο αφορά το Κυπριακό.
Η πρώτη φορά ήταν το 2004, όταν απείλησε τον κάθε Έλληνα πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις θλιβερές συνέπειες της απόρριψης του σχεδίου Ανάν.
Οι φωνασκίες και οι απειλές του όμως, δεν επαληθεύτηκαν. Η απόρριψη του σχεδίου-εκτρώματος δεν έφερε την “Μικρασιατική καταστροφή” της Κύπρου.
Δυστυχώς όμως, η έλλειψη στρατηγικής από την δική μας πλευρά σε συνδυασμό με την τουρκική αδιαλλαξία, καθώς και με την πίεση της διεθνούς κοινότητας στην δική μας πλευρά, τείνει να επαναφέρει στο προσκήνιο το ανανικό έκτρωμα, το οποίο απορρίφτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του 76% των Ελλήνων της Κύπρου.
Σήμερα, ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, απειλεί ξανά τον λαό να δεχτεί το νέο σχέδιο λύσης που θα του προσφερθεί.
Αυτή την φορά δεν απειλεί για «Μικρασιατική καταστροφή».
Απειλεί για διχοτόμηση σε περίπτωση που το Κυπριακό δεν λυθεί εντός του 2009, εκβιάζοντας έτσι ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό, περισσότερο όμως τον κάθε πρόσφυγα πολίτη που θέλει να επιστρέψει και να ζει ελεύθερος στην πατρογονική του εστία, στο χωριό που τον γέννησε.
Η απειλή της διχοτόμησης είναι το ισχυρότερο όπλο της διεθνούς κοινότητας αλλά και της Τουρκίας εις βάρος μας. Το δικαίωμα όμως χρησιμοποίησης αυτού του όπλου, τους το δίνουμε εμείς οι ίδιοι μέσω των δηλώσεών μας, οι οποίες δείχνουν –ασχέτως εάν στο τέλος της ημέρας άλλα εννοούμε- ότι μεταξύ διχοτόμησης και μιας κακής λύσης προτιμούμε το δεύτερο.
Με αυτή την λογική λοιπόν, συντελούμε στην διαχρονική αδιαλλαξία και προκλητικότητα της Άγκυρας, ενώ παράλληλα αναγκαζόμαστε να κάνουμε νέες και νέες παραχωρήσεις δεδομένου να προχωρήσουμε στην λύση του προβλήματός μας.
Η πολιτική μας ηγεσία πρέπει να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική που να βασίζεται στην επιδίωξη των δικαίων του κάθε Κύπριου πολίτη, αψηφώντας τις απειλές και τις φωνασκίες των οποιονδήποτε κερδοσκόπων.
Γιατί με το να συνεχίσουμε πιστεύουμε όλες αυτές τις απειλές, καταντούμε θύματα όχι μόνο των ξένων συμφερόντων ,αλλά και του εαυτού μας.
Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα είναι παρόμοιο με αυτό του 2004, δηλαδή μια νέα λύση έκτρωμα που θα καθιστά τον Κυπριακό λαό έρμαιο των “αυτοκρατορικών” ( αγγλοαμερικανικών ) συμφερόντων.
Πολύ καλά κάνει λοιπόν ο κύριος Γλαύκος Κληρίδης να σταματήσει να απειλεί το μικρό παιδί, τον έφηβο, τον γονιό, τον κάθε πρόσφυγα κατακερματισμένο ψυχικά πολίτη να δεχτεί παρά-λύση δεδομένου να αποφύγουμε την δήθεν διχοτόμηση.

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: