Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Και η ιστορία συνεχίζεται...


Από την γέννηση του ελληνικού φίλου όλοι ξέρουμε ότι επικρατούσε εμφύλια διαμάχη. Μια ιδεολογία, μια εξουσία ή ακόμη και συμφέρον έκαναν τον Έλληνα να δελεάζεται και πέφτει σε «αμάρτημα» σε ύβρη προς τους εκάστοτε προγόνους του.

Έτσι και σήμερα, ενώ ο Χριστόφιας συνεχίζει να πουλά πολύ «φτηνά» την πατρίδα του για χάριν της «λύσης» - διάλυσης, ενώ τα 2 μεγάλα κόμματα φανατίζουν και συνεχίζουν να αυξάνουν τον διπολισμό τους, ενώ βουλευτές καταντούν συμφεροντολόγοι, ακόμα και στον χώρο των αντιομοσπονδιακών κάτι βρέθηκε να προσπαθεί να χωρίσει ή να απορροφήσει.

Ο λόγος για την νεοσύστατη Πρώτη Γραμμή. Δεν θα ανοίγαμε τέτοιο θέμα σε καμιά περίπτωση, για ευνόητους λόγους, αλλά κάποιοι άλλοι επέλεξαν να το συνεχίσουν και μάλιστα μπορούμε να πούμε προκλητικά.

Οι λόγοι που δεν θέλαμε να ανοίξουμε το θέμα είναι απλοί. Απλά μεταφέραμε τους προβληματισμούς μας σε στελέχη της Π.Γ. και έτσι ποιος ο λόγος να πούμε κάτι. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ασχολούμασταν με μετοχή της Π.Γ., σε κοινά συνέδρια, με φασιστικές οργανώσεις (ναι που είναι φασιστικές) αλλά με πιο σημαντικά θέματα. Παρόλα ταύτα η τελευταία ανακοίνωση της Π.Γ. και το συνεχές «κάλυμμα» , όχι της Πρώτης Γραμμής, αλλά των φασιστικών οργανώσεων, μας κάνει να αντιδρούμε γιατί βλέπουμε ότι η αλήθεια κρύβεται. Τα δε ΜΜΕ λένε τα δικά τους και η δε Πρώτη Γραμμή τα δικά της.

Έτσι και μείς θεωρούμε σκόπιμο, κατέχοντας σοβαρά στοιχεία, να δείξουμε την πραγματικότητα έχοντας κατά νου πάντα την ελεύθερη σκέψη!

Διάφορα Μπλοκ αναφέρουν επί του θέματος

Την αρχή της όλης φάσης ξεκίνησε ο αγαπητός κος Φτωχόπουλλος ο οποίος αγανακτισμένος με την κατάσταση και βλέποντας τι πάει να γίνει γράφει ένα αρθράκι στην εφημερίδα του ΕΝΩΣΙΣ το οποίο κάνει πολλούς να αντιδράσουν. Βέβαια εμείς διαφωνούσαμε να κατηγορήσουμε ανοιχτά την Πρώτη Γραμμή για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω.

Έπιτα βρέθηκε ο φίλος στο sxizofrenia.blogspot.com να κατηγορεί τον Φτωχόπουλλο για ψέματα εν σχέση με το άρθρο του στην ΕΝΩΣΙΣ.

Ο φίλος αναφέρει μεταξύ άλλων «Ο Β. Φτωχόπουλος εξεμάνη, και μίλησε για "φασιστοειδή" "που υποστηρίζουν τους Γκρίζους Λύκους στην Τουρκία".
Η απάντηση ήταν άμεση. Ο
Simon Darby, αντιπρόεδρος του BNP και εκπρόσωπος του στο συνέδριο της 5ης Απριλίου, ξεκαθάρισε: "Το BNP δεν έχει καμία σχέση με τούρκους εθνικιστές". Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον Κυπριακό Ελληνισμό: "Δεν με ενδιαφέρει εάν οι τούρκοι είναι εθνικιστές, φτάνει να βρίσκονται μέσα στα σύνορα της χώρας τους".» και παραθέτουμε απόσπασμα από το εν λόγο άρθο που αναφέρει το πιο πάνω: «..ήταν αυτοί που εβασάνιζαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και είναι οι ίδιοι σήμερα που υποστηρίζουν τους γκρίζους λύκους στην Τουρκία και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις(..)»

Είναι πρωφανές ότι ο κος Φτωχόπουλλος μιλούσε για το εθνικιστικό κόμμα ΒΝΡ το οποίο έχει στις τάξεις του και ένα Τ/κ (μισό μισό). Είναι ο λεγόμενος Lawrence Rustem ο οποίος κατέβηκε και εκλογές με το εθνικιστικό Αγγλικό Κόμμα. Και ο οποίος είχε δηλώσει το ακόλουθο: «He shares with his father an interest in Elvis, but little else. "He's curious about my involvement with the BNP, but he doesn't interfere," says Rustem. "Anyway, I inherited nationalism from my father. He would be a Turkish nationalist if he were in Turkey today. I believe in inherited genetic characteristics," he insists» πηγή: http://www.guardian.co.uk/society/2004/oct/13/guardiansocietysupplement1

Το να πει ο φίλος πρόεδρος του BNP "Δεν με ενδιαφέρει εάν οι τούρκοι είναι εθνικιστές, φτάνει να βρίσκονται μέσα στα σύνορα της χώρας τους" ειλικρινά ΔΕΝ μου λέει κάτι!!! Αυτό δεν νομίζω να είναι συμπαράσταση στον Κυπριακό Ελληνισμό. Αυτό θα μπορούσε να το πει κάθε Ευρωπαίος ο οποίος είναι ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκικό επεκτατισμό. Και εξάλλου για ΠΟΙΑ σύνορα μιλά ο Πρόεδρος του ΒΝΡ;;; Για το εν λόγο κίνημα θα επιστρέψουμε μετά.

Το άλλο μπλοκ, είναι το ellinikofos.blogspot.com. Αναφέρει μεταξύ άλλων «όπου ο ηγέτης του ΒΝΡ Νικ Γκρίφιν σε συγκέντρωση Τσέχων Εθνικιστών στην Πράγα εξέφρασε την αντίθεσή του στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη και τέλος με τον τίτλο του δευτέρου συνεδρίου της Φόρτσα Νουόβα καταρρίπτουμε τις άθλιες κατηγορίες της εφημερίδας ΕΝΩΣΙΣ .» Ε ωραία. Ας μας πει ο φίλος του «ελληνικού φωτός» ποιος Ευρωπαίος δεν τάσσεται εναντίον στην ένταξη της Τουρκίας; Ακόμη αναφέρει το εν λόγω μπλοκ: «..πως το Βρεττανικό Εθνικό Κόμμα ΒΝΡ έχει σχέση με ...τουρκικά εθνικιστικά κινήματα διαψεύδεται από το ίδιο το ΒΝΡ .» Μιλάμε για πολύ επικίνδυνο κίνημα, την μια μιλά ενάντια της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και την άλλη έχουν Τούρκο στο κίνημα τους να δηλώνει ότι πήρε τα εθνικιστικά του αισθήματα από τον πατέρα του και ότι αν ήταν Τουρκία, ο πατέρας του, θα ήταν Τούρκος εθνικιστής!!!

Ανακοίνωση Πρώτης Γραμμής

Δεν θα υποδείξουμε τι θα πρέπε η Π.Γ. να ανακοινώσει για να «φτιάξει» λίγο τα πράγματα, απλά θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για αυτά που γράφει. Μεταξύ άλλων «..είναι αδιάλλακτα ελληνοκεντρικό και εθνοκεντρικό με πηγή έμπνευσης του τις ακατάλυτες αξίες της Ορθοδοξίας..»

Απλά παραπέμπουμε τους αναγνώστες μας, στον εν λόγω σύνδεσμο για να δούμε τι είναι η άποψη του λεγόμενου Forza Nuova επί του θέματος της Ορθοδοξίας, γράφει: «The party's ideology has strong roots in traditionalist Roman Catholicism.» http://en.wikipedia.org/wiki/Forza_Nuova

Αναφέρει η ανακοίνωση: «..και άλλα Ευρωπαϊκά Κινήματα, κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο χαρακτήρισαν ως νεοφασιστικά τόσο το Κίνημα μας όσο και τα άλλα Κινήματα.»

Το ΚΕΑ Πρώτη Γραμμή δεν είναι φασιστικό σε καμιά περίπτωση. Αλλά τα άλλα κινήματα είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουν ακραίες θέσεις και αποτελούν φασιστικά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο βικιπαίδεια και θα καταλάβουμε τι είναι το Forza Nuova. Το πλέον ακροδεξιό κόμμα στην Ιταλία το οποίο έχει την ιδεολογία του ρατσιστή Julius Evola. «New Force (Forza Nuova, FN) is an Italian far right political party. Founded by Roberto Fiore and Massimo Morsello, and supporting the ideas of Julius Evola, the party is a member of the European National Front and was a part of the Social Alternative from 2003 to 2006

Κινήματα που συμμετείχαν στο συνέδριο

Αναφέραμε και πιο πάνω λίγα λόγια για τα φασιστικά κινήματα. Δεν κατανοούμε γιατί η Πρώτη Γραμμή σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για μη φασιστικά κινήματα. Και το χειρότερο είναι ότι το κόμμα που οργάνωνε το συνέδριο είναι το κατ’ εξοχήν φημισμένο!
Image Hosted by ImageShack.us



Όπως βλέπουμε και πιο πάνω το Forza Nuova συμμετέχει στο Ευρωπαικό κόμμα «European National Front» το εν λόγω κίνημα έχει για έμβλημα του τον κέλτικο σταυρό ο οποίος είναι σύμβολο του Ευρωπαικού Εθνικισμού (υπόψη το εν λόγω σύμβολο χρησιμοποιείται από νεοναζί και ρατσιστικά κινήματα). Θα δείτε πολλές από τις διαδηλώσεις Forza Nuova και Χρυσή Αυγή να κρατούν αυτό το φασιστικό έμβλημα συνέχεια.

Image Hosted by ImageShack.us


Όπως βλέπουμε και στην εικόνα τα γραφεία του Forza Nuova στα οποία κοσμείται ο κέλτικος σταυρός.

Για το Νational Front (το γαλλικό εθνικιστικό κόμμα) δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά λόγια. Όλοι ξέρουμε τον ακροδεξιό Λε Πεν στην Γαλλία.

Απλά να αναφέρουμε ότι μία από τις απόψεις του είναι η επιστροφή της θανατικής ποινής που φέρει σε αντίθεση με το Ορθόδοξο μας πνεύμα και κουλτούρα.

Βritish National Party.

Για αυτό το κίνημα με απλή λογική μπορεί να καταλάβει κάποιος τι εστί! Οι άνθρωποι είναι Άγγλοι εθνικιστές! Δεν ξέρω τι λένε και τι είπαν στο συνέδριο για την Κύπρο και δήθεν για τα δίκαια της, ξέρω όμως ότι ως Άγγλοι εθνικιστές είναι ενάντια του αγώνος της ΕΟΚΑ 55-59 και υπέρ την αγγλικής κυριαρχίας.

Επίσης τάσσονται ενάντια στο απελευθερωτικό κίνημα της Ιρλανδία ΙRA το οποίο συνεργάστηκε με αγωνιστές της ΕΟΚΑ και πολέμησαν τον Άγγλο δυνάστη σε ένα κοινό αγώνα δικαιοσύνης και ελευθερίας. Υπόψη ότι ένας δικός μας Έλληνας της ΕΟΚΑ έκανε απόπειρα να απελευθερώσει (στην Αγγλία) αγωνιστές της IRA και τον σκότωσαν οι Άγγλοι. Έτσι έγινε ήρωας τόσο για μας όσο και για τους Ιρλανδούς αγωνιστές. Εξού και πριν 1-2 χρόνια πήγαν αγωνιστές της ΕΟΚΑ στην Ιρλανδία για εκδήλωση μνήμης και τιμής προς του ήρωες της ελευθερίας. Απλά παραθέτουμε ιστοσελίδα που λέει για το βιβλίο ενός αγωνιστή της ΙRA που λέει για τον κοινό αγώνα με την ΕΟΚΑ http://www.anphoblacht.com/news/detail/29303

Ακόμη αντιγράφουμε δήλωση στελέχους του ΒΝΡ για το αγωνιστικό απελευθερωτικό ΙRA “In January 1986, when Griffin was Deputy Chair of the NF, he advised his audience at an anti-IRA rally to use the "traditional British methods of the brick, the boot and the fist." Μεταφράζουμε « Τον Ιανουαρίου 1986, όταν Griffin ήταν αναπληρωτής έδρα NF, συμβούλεψε το ακροατήριό του σε μια συνάθροιση αντι-IRA για να χρησιμοποιήσει το " παραδοσιακές βρετανικές μέθοδοι του τούβλου, της μπότας και της πυγμής.»

Ακόμη είναι ΑΝΤΙ-ισλαμιστές. Δεν μας ενδιαφέρει και πολύ αυτό απλά προβάλλουν μισαλλοδοξία προς στις αντίθετες θρησκείες. Σε αντίθεση ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξέρουμε πώς να σεβόμαστε την διαφορετικότητα.

Απλά αντιγράφουμε και την υποστήριξη του Ισραήλ από στέλεχος του ΒΝΡ: «Consequently, the party has shifted allegiance in conflicts involving Israel. Its head of legal affairs, Lee Barnes, wrote on the party's website about the 2006 Lebanon War: "As a Nationalist I can say that I support Israel 100% in their dispute with Hezbollah. In fact, I hope they wipe Hezbollah off the Lebanese map and bomb them until they leave large greasy craters in the cities where their Islamic extremist cantons of terror once stood."»

Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω κίνημα θα βρείτε στο http://en.wikipedia.org/wiki/British_National_Party ή μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας κάνει να καταλάβετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το κόμμα.

Συνοψίζοντας

Όπως είδατε και πιο πάνω, δεν επιτεθήκαμε σε καμιά περίπτωση στην Πρώτη Γραμμή, απλά βγάζουμε την αλήθεια προς τα έξω γιατί ακούγονται πολλές αερολογίες και διάφορα. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσουμε πλήξη οπουδήποτε. Απλά καλό θα ήταν ένα μπλοκ να προβάλει δυνατά επιχειρήματα επί του θέματος και να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

Εν σχέση με την Πρώτη Γραμμή εκτιμούμε την προσπάθεια των παιδιών. Παρ’ όλα ταύτα το γεγονός ότι το ΚΕΑ Πρώτη Γραμμή επεκτάθηκε εκτός από τις μετά φοιτητικές ηλικίες και σε ποιο χαμηλές ηλικίες το θεωρούμε λάθος. Κατ’ επέκταση διαφωνούμε με την δημιουργία του «Πυρήνα Νεολαίας» για τον λόγο ότι υπάρχουν αυτόνομες αντιομοσπονδιακές παρατάξεις πιο μικρών ηλικιών για να ενταχθεί η νεολαία. Αυτό έφερε αποτέλεσμα και την διάλυση της ΜΟΝΗΣ αυτόνομης μαθητικής οργάνωσης (ευτυχώς μόνο στην Λεμεσό) και την ενσωμάτωση της στον «Πυρήνα Νεολαίας».

Δεν συμφωνούμε με την ενέργεια του κου Φτωχόπουλλου να «αρχίσει τον πόλεμο», που ως επί τον πλείστον δεν ήταν ανακριβές το άρθρο του.


Ο στόχος του ΚΕΑ Πρώτη Γραμμή θα πρέπει να είναι η συσπείρωση όλων των αυτονόμων πολιτών οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την πορεία τους στο φοιτητικό κίνημα ΜΟΝΟ.

Κλείνοντας θεωρούμε ότι η Πρώτη Γραμμή έχει όλα τα φόντα να είναι κίνημα το οποίο θα μπορέσει να συσπειρώσει όλους τους αυτόνομους πολίτες.


1 σχόλιο:

στέλεχος ΚΕΑ είπε...

άκρως ενδιαφέροντα τα σχόλια σας για τη συμμετοχή. παρομοίως και οι συστάσεις σας για τη λειτουργια του Κινήματος. σεβαστες, αξιολογούνται.