Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Πάντος εμείς θα τους αντισταθούμε ! Όποιοι και να 'ναι, όσοι και να 'ναι...




Η νεολαία της Κύπρου τίμησε την μνήμη των τριών αξιωματικών που δολοφονήθηκαν απο Τούρκους καταδρομείς στα Ίμια το 1996. Ήρεμα, καλά και ωραία, αλλά και με βαρύτατη συγκίνηση, αψηφώντας το κρύο, διαδήλωσε το βράδυ του σαββάτου φωνάζοντας συνθήματα όπως "Δεν γίνεται φιλία Ελληνοτουρκική ενόσω συνεχίζεται στην Κύπρο η κατοχή", "Στα Ίμια πεθάναν τρείς αξιωματικοί, αυτό θα πεί φιλία Ελληνοτουρκική".

Τα ΜΜΕ δεν πρόβαλαν την συγκεκριμένη πορεία, ενώ ήδη ήξεραν οτι θα πραγματοποιείτω, και το χειρότερο δεν αναφέρθηκαν κάν στους τρείς αξιωματικούς που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντως.

Το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει απο αυτή την "αδιαφορία", είναι πως χάριν της Ελληνοτουρκικής φιλίας, αλλά και προκειμένου να λυθεί το Κυπριακό, η κυβέρνηση, τα διάφορα κόμματα και τα ΜΜΕ ξεχνάνε και αψηφούν το παρελθόν και τα δεινά τα οποία υποστήκαμε απο τον βάρβαρο κατακτητή.

Ξεχνάμε λοιπόν αγώνες και θυσίες. Η ιστορία μας που γράφτηκε με το αίμα χιλιάδων ηρώων, σήμερα παραλάσσεται και ξεχνιέται στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας !

Επίσης, μερικοί πολιτικοί δεν διστάζουν να εκφράζουν επικίνδυνες για τον Ελληνισμό της Κύπρου απόψεις. Όπως δηλαδή το οτι η προβολή της Ελληνικότητας της Κύπρου πρέπει να σταματήσει, να ενταφιαστεί προκειμένου να μην προκαλούμε τους Τουρκοκυπρίους.

Και ερωτώ. Πόσα χρόνια η Κύπρος κατοικείται απο Έλληνες και πόσα απο Έλληνες και Τουρκοκυπρίους ; Ο κάθε Έλληνας της Κύπρου έχει το δικαίωμα να προβάλλει την Ελληνικότητά του και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του το απαγορεύσει.

Οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να δεχτούν το οτι ο κάθε Έλλην Κύπριος είναι περήφανος για την εθνικότητά του. Πρέπει να καταλάβουν, ακόμη, πως αυτό δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στην συμφιλίωση των δύο πλευρών.

Εμείς λοιπόν, η πατριωτική νεολαία της Κύπρου θα συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε και να διακηρύττουμε την Ελληνικότητα της μικρής μας νήσου .

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθετί ανθελληνικό. Σε καθετί που υποσκάπτει τον Ελληνισμό της χώρας μας.

Θέλουμε συμφιλίωση, λύση βιώσιμη και λειτουργική, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο απο την στιγμή που θα "σκοτώνει" την εθνική μας οντότητα.

Δεν ξεχνάμε ιστορία, αγώνες και θυσίες στο όνομα της δήθεν Ελληνοτουρκικής φιλίας ( αλήθεια για ποια φιλία μιλάμε; ) . Και ας είναι αυτοί που μας πολεμάνε περισσότεροι και ισχυρότεροι.

Εμείς πιστοί στον Θεό και τον αγώνα μας θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι, πιστοί στις αρχές και στις αξίες που μας παρέδωσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Όποιες και αν είναι οι συνέπειες.




ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια: