Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Εκκλησιαστικά σκάνδαλα

Δίνουν και παίρνουν τα σκάνδαλα για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
Χθές, είκοσι ανώνυμοι μοναχοί με επιστολή τους στην ελληνική βουλή και στα ΜΜΕ, καταγγέλουν τα μέχρι τώρα έργα του ηγουμένου της Ιεράς Μονής πατήρ Εφραίμ.
Στόχος βεβαίως του σκανδάλου, όπως και κάθε κατηγορία εναντίον πατέρων της εκκλησίας, το πλήγμα του Χριστιανισμού και η απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων πιστών από την εκκλησία.
Οι επιτήδειοι (δεν αναφερόμαστε στους 20 μοναχούς αλλά σε αυτούς που πολεμούν συνεχώς τον Χριστιανισμό), αφού κατάλαβαν ότι η εκκλησία ενωμένη και συμπαγής δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο, προτάσσουν συνεχώς κατηγορίες κατά εκκλησιαστικών προσώπων.
Έτσι, πολλοί πιστοί απομακρύνονται καθημερινά από την εκκλησία χαρακτηρίζοντας τους πατέρες μοιχούς, κλέφτες και οτιδήποτε άλλο.
Κατ’ αρχάς, κάθε Χριστιανός πρέπει να γνωρίζει ότι έχει σαν στόχο την σωτηρία της ψυχής του, ανεξάρτητα από τις ενέργειες των διαφόρων εκκλησιαστικών ηγετών. Και πώς θα επιτύχει τον στόχο του χωρίς την συμμετοχή του στην Θεία εξομολόγηση και Κοινωνία ;
Ο ίδιος ο Χριστός προμήνυσε ότι θα έρθει καιρός που οι εκκλησιαστικοί ηγέτες με τα σκάνδαλά τους θα είναι «χειρότεροι των χειροτέρων».
Αλλά, μακάριος θα είναι αυτός που θα τον ακολουθήσει μέχρι το τέλος.
Επίσης, ορισμένοι έχουν την τάση να αναζητούν την εξεύρεση μόνο του «κακού» με στόχο να το κρίνουν και να το καταδικάσουν.
Η πνευματική τους τυφλότητα λοιπόν, δεν τους επιτρέπει να δούν πόσοι και πόσοι ιερείς αγωνίζονται καθημερινά για την ενορία τους και τον κάθε πιστό της. Η αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια τους και όμως την αγνοούν.
Ναι, υπάρχουν μερικοί μητροπολίτες και ιερείς που καταχράζονται την εξουσία που τους πρόσφερε ο Θεός, αλλά από την άλλη υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που αγωνίζονται με νύχια και δόντια, αψηφώντας την σωματική κούραση, για να βοηθήσουν με όποιο δυνατό τρόπο το ποίμνιό τους.
Και από αυτούς θα έπρεπε να παίρνουμε το σωστό παράδειγμα και όχι να απομακρυνόμαστε από την εκκλησία λόγω των σκανδάλων που προκαλούν με τα έργα τους ορισμένοι εκκλησιαστικοί ηγέτες.
Τέλος, κρίνουμε την ενέργεια των είκοσι μοναχών λανθασμένη και επιζήμια, αφού το μόνο που προκαλεί είναι η διαιώνιση του σκανδάλου.
Οι ανώνυμοι αυτοί μοναχοί, θα ήταν καλύτερο να συμπαραστέκονταν στον πατήρ Εφραίμ παρά να του προτάσσουν βαρύτατες κατηγορίες μέσω των ΜΜΕ και της ελληνικής βουλής.
Εξάλλου, μεγάλες αρετές του Χριστιανισμού είναι η ταπείνωση και η συγχωρητικότητα.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: