Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αναγνωρίζοντας τις δομές του Ψευδοκράτους


Μετά την αποδοχή και του κοινού ανακοινωθέντος από τον κατοχικό ηγέτη και την κατοχική ηγεσία, στις ελεύθερες περιοχές γίνεται πολύ έντονη παραφιλολογία σε επίπεδα παραληρήματος  Αυτοί οι οποίοι στηρίζουν το λεγόμενο ανακοινωθέν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε (ο μόνος εφικτός δηλαδή) και ότι τυχόν μη αποδοχή του εν λόγω ανακοινωθέντος από την πλευρά μας, ωθεί την περαιτέρω αναγνώριση του Ψευδοκράτους και δη τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης. 

Ο ίδιος ο Έρογλου και η τουρκική πλευρά εξάλλου το διαμηνύουν, ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία και ότι τυχόν εκτροπή των συνομιλιών θα έχει ως συνέπεια και την οριστικοποίηση της διχοτόμησης. 

Όμως, για να είμαστε ακριβείς και σοβαροί θα πρέπει καταρχάς να εξετάσουμε προσεκτικά τι σημαίνει αναγνώριση του Ψευδοκράτους και με ποιο τρόπο η δική μας η πλευρά το αναγνωρίζει εμμέσως ή αναγνωρίζει στα σίγουρα τις δομές του.

Καταρχάς, η αναγνώριση των κυριότερων δομών του Ψευδοκράτους γίνεται από την στιγμή που αναγνωρίζουμε τον κατοχικό ηγέτη ως ηγέτη των Τ/κ. Δηλαδή ένα νόμιμο ηγέτη που έχει δικαιοδοσία, με λίγα λόγια, για το μέλλον των Τ/κ στο νησί. Η αναγνώριση γίνεται σήμερα από το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας (το μόνο νόμιμο κατά τ' άλλα κράτος στο νησί) με τους εξής τρόπους.

1) "Διακοινοτικός" διάλογος: Τα μέρη που απαρτίζουν τον "διακοινοτικό" διάλογο είναι η λεγόμενη Τ/κ πλευρά και η Ε/κ πλευρά. Μόνο που στην περίπτωση της Τ/κ πλευράς ο ηγέτης είναι παράνομα εκλεγμένος από τις παράνομες εκλογές της "Τ. Δ. Β. Κ.". Κατ' επέκταση ο συνομιλητής εκλέγεται από παράνομους εποίκους (προϊόν της τουρκικής εισβολής του '74) και δεν αναγνωρίζει το μόνο νόμιμο κράτος στο νησί που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτοί οι βασικοί παράγοντες είναι αρκετοί για να πούμε ότι αναγνωρίζεται ο κατοχικός ηγέτης ως νόμιμος ηγέτης των Τ/κ. 

2) Σημαία της "Τ. Δ. Β. Κ.": Το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ ήταν τα πρώτα κόμματα τα οποία αναγνώρισαν την σημαία του Ψευδοκράτους. Προφανώς και δεν υπήρξε λεκτική αναγνώριση, αλλά επί της ουσίας το να αποδέχεσαι την ύπαρξη της σημαίας τόσο στις συνομιλίες όσο και σε επισκέψεις κομμάτων στα κατεχόμενα, αποτελεί έμμεση αναγνώριση. 


Επίσης, η προστασία του κατοχικού ηγέτη Έρογλου από τις νόμιμες αρχές της Κ.Δ., στην διάρκεια επίσκεψής του στο σπίτι του Αναστασιάδη, αποτελεί αναγνώριση νόμιμου ηγέτη που είναι υπό την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας της Δημοκρατίας. 
3) Διάνοιξη των οδοφραγμάτων: Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων ήρθε να προωθήσει ακόμη πιο έντονα την αναγνώριση των θεσμών του Ψευδοκράτους, καθώς επιτρέπει από τους ίδιους τους ψευδο-αστυνομικούς να εγκρίνουν την διέλευση των Ελλήνων της Κύπρου από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ακόμη πιο έντονη και τρανταχτή αναγνώριση θεσμού του Ψευδοκράτους.

Επίσης, το δικαίωμα διακίνησης αυτοκινήτων με παράνομες πινακίδες στις ελεύθερες περιοχές ήρθε για να δώσει ακόμη πιο έντονα το πνεύμα παραφροσύνης που διέπει το κράτος μας. Αυτοκίνητα με παράνομες πινακίδες του Ψευδοκράτους έχουν το δικαίωμα να διακινούνται και θεωρούνται εμμέσως νόμιμα. Αντιθέτως, αν η αστυνομία παρατηρήσει κάποια παράβαση, όπως ληγμένη άδεια κυκλοφορίας από αυτοκίνητο με νόμιμες πινακίδες, τότε ο παραβάτης θα εισπράξει πρόστιμο. 

Υπάρχουν βεβαίως κι άλλοι παράμετροί που προωθούν ή που αναγνώρισαν ήδη αρκετούς θεσμούς του Ψευδοκράτους, όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την "Αρχή Ηλεκτρισμού" του Ψευδοκράτους στις ελεύθερες περιοχές. 

Οι πιο πάνω παράμετροι πάντως ισχύουν σήμερα και οι πολιτικάντηδες και τα ΜΜΕ με έντεχνο τρόπο τα αποκρύπτουν για να μπορούν να επιτελέσουν πιο εύκολα το έργο τους.

Την αναγνώριση νέων θεσμών που να προωθούν την διχοτόμηση της νήσου είχαμε βεβαίως με τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, όπου εκεί η τουρκική μειονότητα της Κύπρου (ή μουσουλμανική) αναγνωρίζεται σε Τουρκοκυπριακή κοινότητα με άνισες δικαιοδοσίες, τόσο στην βουλή όσο και στους δήμους. Αυτό είχε βεβαίως ως αποτέλεσμα την πόλωση των "κοινοτήτων" και την διάλυση του εκτρώματος της Ζυρίχης. 

Έτσι και σήμερα, προωθείται με τον ίδιο τρόπο η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας (που σήμερα αποτελεί ένα ενιαίο κράτος) και η μετεξέλιξη της σε δύο κρατίδια (πολιτείες), τα οποία θα είναι νόμιμα και θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν αυτόνομα αποφάσεις, κυρίως σε νομικό επίπεδο.

Έτσι, όπως το '60 είχαμε αναγνώριση της Τ/κ κοινότητας, με το νέο σχέδιο θα έχουμε ολοκληρωτική αναγνώριση του Ψευδοκράτους.  

Τελειώνοντας, θα πρέπει όλοι αυτοί που βάζουν το ψευδοδίλλημα στον κόσμο, Δ.Δ.Ο ή διχοτόμηση να δουν ξανά, καταρχάς, τι συμβαίνει σήμερα και πως η Δ.Δ.Ο. αναγνωρίζει παντελώς το Ψευδοκράτος και τους θεσμούς του. Μετά ας έλθουν να συζητήσουμε για το αν το ψευτοδίλημμά τους ισχύει ή όχι.

Όλοι αυτοί λοιπόν το μόνο που επιδιώκουν είναι τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης. Γι' αυτό εξάλλου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν επαναπροσέγγιση με τον κατακτητή (αλήθεια πόσοι είναι Τ/κ αυτοί που έχουν συναντήσεις;), δεν ενοχλούνται από την κατάσταση των οδοφραγμάτων, από τις παράνομες πινακίδες των Τούρκων, την συντήρηση του κατοχική ηγέτη και την συνεχή ενίσχυση και προβολή του Ψευδοκράτους. 

Συνεπώς δεν έχουν δικαίωμα κόμματα και άτομα να βάζουν τον κόσμο σε τέτοια ψευτοδιλήμματα, καθώς οι ίδιοι σήμερα αναγνωρίζουν θεσμούς του Ψευδοκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: